esittely

Moikka,

olen Katja Häkkinen ja perheeseeni kuuluu kolmen kissan lisäksi aviomies Tomi, joka on myös tuttu näky näyttelyissä. Toimin toista vuotta Pirokin hallituksessa.

Olemme molemmat kotoisin Pohjois-Karjalasta. Tampere oli upea kaupunki asua 15 vuoden ajan, kunnes kissat (ja pandemia) tulivat elämään ja huomasimme, että tarvitsemme lisää asuintilaa. Sattumalta päädyimme Sastamalan Mouhijärvelle maaseudun rauhaan.

Ensimmäinen kosketus rotukissoihin tapahtui vuonna 2019, kun entinen työkaverini ja hyvä ystäväni etsi sijoituskotia metsäkissan pennulle. Nalle-Puhin Fat Lady Sings muutti kotiimme helmikuussa. Vain puoli vuotta myöhemmin päätimme hankkia toisen pennun samalta ystävältä, sillä pennulle ei tahtonut löytyä muuta kotia. Niinpä meille muutti Ratakatin Agnetha.

Sijoitussopimukseen kuului alunperin, että kasvattaja teettää pennut sijoituskissalla. Sovimme, että kasvattaja saa käyttää Ratakatin Agnethaa. Vuonna 2021 alkukesästä meille odotettiin pentuja, mutta kissalla todettiin synnytyksessä märkäkohtutulehdus ja pennut olivat menehtyneet varhaisessa vaihessa. Niin ollen meillä olikin yhtäkkiä kaksi leikattua kissaa.

Siinä vaiheessa ajattelin, että en halua kasvattajaksi. Olin käynyt vuotta aiemmin kasvattajan perus -ja genetiikan kurssin. Näyttelyissä käyminen ja hallitustoiminta sekä uusien kissaihmisten kannustamana uskalsin kuitenkin ajatella kasvatustoimintaa. Samana kesänä näin kuvia ihanista Marjametsän pennuista. Kävimme katsomassa pentuja 500km:n päässä ja ihastuimme Aslakin uneen eli Unnaan. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin Unna muutti meille Sastamalaan.

Minut tai Tomin on voinut nähdä useassa näyttelyssä kameran takana ja usein valokuvaamme kissoja arvostelujen ja paneelin aikana. Olen toiminut myös sihteeristössä sekä assistenttina. Toimimme molemmat tällä hetkellä Pirokin hallituksessa.