astra

FI*Nalle-Puhin Fat Lady Sings

Syntynyt: 31.10.2018

EMS-koodi: NFO f 03

Väri: kilpikonna bicolour

Isä: FI*Nalle-Puhin Harley-Davidson Fat Bob

Emo: IC S*Myselisia's Satsuma


Nalle-Puhin Fat Lady Sings etsi sijoituskotia ja Astra muutti meille 9.helmikuuta 2019. Kasvattajan oli tarkoitus teettää Astralla pentuja.

Ensimmäiseen näyttelyyn Jyväskylään matkustettiin junalla, joka oli meille kaikille ensimmäinen. Onneksi kasvattaja neuvoi, opasti ja kertoi näyttelyn kulusta.

Loppuvuodesta sydänultrassa Astralla todettiin alhainen syke ja löydöksiä RCM sydänlihassairauteen. Lisäravinteena Astra söi tauriinia ja vuoden päästä sydämen tila oli normalisoitunut. Kasvattajan kanssa kuitenkin päätimme, ettemme käytä Astraa kasvatukseen, sillä muitakin terveysongelmia oli vuoden aikana tullut esille. Ripulia ja pissaongelmaa oli usein, joita myös tutkitiin eläinlääkärin toimesta. Mitään erityistä syytä näille oireille ei löytynyt. Pissaongelmat tuli esille usein vasta näyttelyiden jälkeen, joten totesimme, että Astra stressaa näyttelyitä. Kun näyttelyt jätettiin väliin, niin pissaongelmilta vältyttiin. Lopulta Astra sterilisoitiin, kiimat loppuivat eikä tarvinnut käyttää kiimanesto pillereita.

Näyttelytulokset täällä.

Vuonna 2019 kävimme Astran kanssa useasti näyttelyissä. Kuopio näyttelyssä kesällä toisena päivänä oli värin paras sekä tuomarin paras. Astra matkusti myös Tallinnaan elokuussa näyttelyyn.

Seuraavana vuonna näyttelyitä ei juurikaan järjestetty. Vuoden lopussa Astra oli upeassa turkissa. joten päätin vielä kokeilla yhtä näyttelyä Astran kanssa. Kävimme joulukuussa Rurokin näyttelyssä Karkkilassa. Nyt Astra on "eläkkeellä" näyttelyistä.

Astra opetettiin valjaisiin melko pian, kun saapui meille asumaan. Siitä lähtien on ulkoiltu turvallisesti valjaissa lähes joka päivä. Asuimme silloin vielä Tampereen keskustan lähellä, kun Astran kanssa harjoittelimme ulkoilua. Hienosti tottui ihmisiin ja kaupungin ääniin. Nykyisin asumme maalla, jossa on tilaa temmeltää omakotitalossa sekä isossa kissatarhassa. Silti joka aamu alkaa sillä, että Astra menee ulko-oven eteen naukumaan. Ulos on lähdettävä ja tutkimaan pihaa, metsää ja ojan pohjia.